We zijn er weer! Na twee maanden zomervakantie vangt het nieuwe koorseizoen weer aan. Bij Encore doen we dat traditiegetrouw met een smakelijke aftrap. Behalve zingen blijken sommige koorleden ook handig met de potten en pannen. Bas, alt, tenor of sopraan, ze schuifelen allemaal langs de buffet-boulevard. En intussen wisselen de zomergekleurde zangers en zangeressen gezellig hun avonturen van de afgelopen tijd uit.

Zodra er sprake is van verzadiging en de koffie ook is gepasseerd, grijpt onze dirigent in. Hij is zich volledig bewust van zijn taak om Encore weer op het juiste spoor te zetten. En met zicht op een komend optreden verzoekt hij ons dringend te stoppen met kletsen, anders moeten we voor het zingen het pand verlaten. En we zingen in een kerk.

Een dom-dom toonladdertje dwingt ons tot concentratie. Het lijkt een eenvoudig geval, maar het venijn zit hem natuurlijk in de staart.

Op deze eerste repetitieavond gaat het liedboek open bij Beyond the sea.  We zingen “a capella” en zijn duidelijk nog niet in vorm. Met de pianobegeleiding lukt het beter om op toon te blijven.

Bram verrast ons met het Ave Maria van Mussner. De plannen voor het Najaarsconcert blijken enigszins veranderd en het is studeren geblazen. Partij voor partij werken we aan het eerste deel van dit lied. Gelukkig hebben we dan aan Bram een goeie.

Dan is het genoeg geweest en zingen we nog wat liederen uit ons ijzeren repertoire.

Lead me lord is heerlijk om te zingen en staat als een huis. Veni Jesu klinkt als een klok. En hoewel de drank al lang van tafel is, wagen we ons nog aan Tourdion. De kop is er weer af, met dank aan alle keukenprinsen en -prinsessen!