Aan het begin van de avond shuffelt Bram voor Encore en spoort als een ware coach de zangers en zangeressen van Encore met peptalk aan. We staan voor de generale repetitie!

Vooraf is er de opwarming van het stemapparaat. De toonladder gaat op “brom, brom, brom”, maar al spoedig klinkt het “Bram, Bram, Bram”. Bram niet helemaal ongevoelig hiervoor reageert met de oefenzin “Dans en zing met me mee” en zo’n uitnodiging kunnen we natuurlijk niet weigeren.

Zodra de dirigent en Encore aan elkaar gewaagd zijn, gaan we van start. We zingen het complete programma voor zaterdag aan een stuk. Precies na eenentwintigminuten gaan we over de finish. Een huldiging met mooie missen en een gele trui zit er niet in.

Wat ons wacht is een vriendelijke doch messcherpe evaluatie. Bij The Raggle taggle gypsies was de start zonder heren. Bram is wel tevreden met de leuke uitstraling van de koorleden. Encore schakelt vlot over en slooft zich erg uit om Beyond the sea heel sfeervol te brengen. Bram is er blij mee. Bij Stars of the summernight vraagt de dynamiek extra aandacht. Het eerste couplet was beter dan het tweede. We verbeteren het pianissimo bij “my lady sleeps” en bouwen het crescendo beter op.

Lead me Lord klinkt vanavond wel heel anders. De pianist, enigszins in de war, begon in Des. De kruisen blijken met de mollen verwisseld.  Bij Veni Jesu worden de laatste maten goed gerepeteerd. En Tonight, Somewhere en I feel pretty worden samengevoegd tot een fraaie medley van  “Westside Story”.

Zodra de pauze voorbij is, is het studeren geblazen. Het eerste deel van het Ave Maria zit er nog in. Het tweede deel lijkt compleet verdampt, maar Bram weet het toch weer van grote diepte op te halen. We oefenen en herhalen en het lukt ons om vanavond een compleet Ave Maria te zingen. Bram verrast ons met Memory uit Cats. Dat kennen we wel, maar dit laatste lied zit nog niet rotsvast. Het is nog wel een uitdaging voor de komende repetities. Geladen met deze oorwurm keren we huiswaarts.