Voor de tweede keer zingen we op onze tijdelijke locatie in Hillegom …. aan zee. Het ruisen van het ventilatiesysteem vormt een soort grondtoon. Maar het voelt goed en het geeft ons vertrouwen.

Aangezien er geen mededelingen zijn van het bestuur, vangt Bram met de warming-up aan. We maken toonladders met “dom, dom” en “halleluja”. En om het nog iets ingewikkelder te maken, besluit onze dirigent tot een tweestemmige en later zelfs tot een driestemmige canon. Zodra de stembanden op temperatuur zijn, opent Bram de repetitieavond met Let us wander. Verbazingwekkend zoals Bram de diep verstopte noten en tekst bij ons weer te voorschijn weet te halen.

Maar het draait bij zingen niet alleen om de noten. Een lied moet ook op de juiste manier worden gebracht. Met de aanwijzing om niet te hakkelen en vloeiender te zingen, doen we een tweede poging. Die klinkt aanmerkelijk vlotter en vrolijker.

Een volgende tophit dient zich aan, als Sonntagmorgen van Felix Mendelssohn op de lessenaar verschijnt. Het is allemaal een kwestie van even ophalen uit het geheugen. En dan mag natuurlijk ook het mooie Tjèbè Pojiem niet ontbreken. In de huidige ruimte is de akoestiek iets “droger”. Misschien vinden we later nog wel een gang of trappenhuis waar we heerlijk kunnen galmen.

Dan is het tijd om de studie op te pakken. Vorige week hebben we gewerkt aan The Pasture (unisono). Bram rakelt het lied weer even op en leert vervolgens de meerstemmige versie aan. Partij voor partij passeert de revue. Stap voor stap bouwt Bram het lied op. En dan is het wel zaak om het moment van invallen goed in de gaten te houden.

Na een korte pauze, die toch iets langer duurde, pakken we de draad weer op. Bram is tevreden en plakt er vervolgens een mooi voorspel aan vast. En dan zingen we, zo goed en zo kwaad als het gaat, het eerst couplet helemaal. Dol enthousiast volgt Bram dan met het tweede couplet, maar dat blijkt nog een brug te ver. Want iedere stempartij heeft zo zijn eigen interpretatie.

Het einde van de avond nadert en er is nog tijd om in het rijke repertoire van Encore te duiken. Lead met Lord klinkt prachtig en blijkt tot verrassing van Bram ook nog een tweede couplet te hebben. En na een herstart kwam Tourdion goed uit de verf. Zelfs Bram vond dat het goed “bezopen” klonk. En dat is wel passend bij een Middeleeuws drinklied! De avond zit er op en we hebben lekker gezongen. Eigenlijk krijgen we de slag al aardig te pakken.